Boje

Proizvodi / Boje / Mase za zapunjavanjeMase za zapunjavanje boje Polidor

Mase za zapunjavanje | Polidor boje Akrilin kit Mase za zapunjavanje | Polidor boje

Akrilin kit

Masa za izravnavanje, koja služi za kvalitetno popravljanje površinskih grešaka i oštećenja

Namjena:

AKRILIN je disperzijska masa za izravnavanje, koja služi za kvalitetno popravljanje površinskih grešaka i oštećenja – napuklina, ogrebotina, udubljenja – na proizvodima od punog drva, na furniranim ili neobrađenim pločama od iverice, te na vezanim ili panelnim pločama prije njihove konačne površinske obrade - finim brušenjem, nanošenjem lazurnih i drugih premaza i lakiranjem. Odlikuje ga dobar prihvat za podlogu, jednostavno se nanosi i ne sadrži ekološki sporne sastojke ili sastojke štetne za zdravlje.

Sastav:

Vodena disperzija akrilnih veziva, mikronizirana punila, specijalni dodaci.

Nijanse:

bijela, boja smrekovine, bukovine i hrastovine.

Priprema i ugradnja mase za zapunjavanje

AKRILIN je pripremljen za upotrebu. Na očišćenu i suhu podlogu nanosimo ga nehrđajućom čeličnom lopaticom tako, da zapunimo sve pukotine, udubljenja, ogrebotine, udarnine i druga oštećenja ili greške. U dublje pukotine i rupe nanosimo kit u više slojeva, tako da debljina pojedinog sloja nije veća od 2 do 3 mm, a svaki sljedeći sloj nanosimo na potpuno suh prethodni nanos. Suhu izravnanu površinu strojno ili ručno obrusimo finim brusnim papirom.
Ugradnja AKRILINA moguća je samo u odgovarajućim vremenskim i mikroklimatskim uvjetima: temperatura zraka i podloge ne smije biti niža od +5 ºC i viša od +35 ºC, rel. vl. < 80%.

Potrošnja:

~1,0 kg/m2 za sloj debljine 1 mm.

Gustoća:

ca. 1,75 – 1,85

Debljina nanosa:

do 3 mm u jednom sloju

Vrijeme sušenja (20°C, 65 % rel. vl.)

ca. 30 minuta

Pakiranje:

Trajnost pri skladištenju u originalno zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, zaštićeno od smrzavanja i direktnog utjecaja sunca

Čišćenje alata:

Alat temeljito operemo vodom odmah nakon upotrebe.